X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

În R. Moldova s-ar putea desfășura alegeri parlamentare anticipate

1 sep. 2020,, 09:23   Politică
2502 0

De astăzi, 1 septembrie, se dă start proceselor electorale pentru alegerile prezidențiale. Astfel, se pot iniția crearea grupurilor de inițiativă. Este anunțul făcut de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă, care a venit și cu un mesaj către toți candidații.

„Vreau să mă adresez către toți candidații. Vă chem la corectitudine! Autoritățile vor asigura un proces democratic și transparent, întelegem lupta politică, că veți face fiecare campania sa. Să fim corecți, să nu trecem norma legală”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a venit cu un îndemn și către partenerii de dezvoltare, sugerîndu-le să delege observatori la aceste alegeri, asigurîndu-i că „vom face tot posibilul ca aceste alegeri să corespundă standardelor internaționale”.

Tot astăzi, Dodon a pomenit și despre dizolvarea parlamentului, lucru atît de necesar acum, potrivit lui.

„Începînd cu ziua de astăzi, deputații au revenit la muncă. Cel mai probabil, în următoarea săptămînă va fi convocat biroul permanent al parlamentului pentru a lua decizia cînd va fi prima ședință plenară a parlamentului din această sesiune. Vom discuta astăzi cu partidele care au format coaliția de guvernare. Eu rămîn ferm pe poziția că acest parlament trebuie dizolvat și trebuie sa aibă loc alegeri parlamentare anticipate cu cît mai repede, cu atît mai bine”, a declarat președintele țării.


Igor Dodon spune că va propune măsuri legale, astfel încît acest lucru să se întîmple mai repede, pentru că, potrivit lui „acest parlament nu corespunde rezultatelor din februare 2019”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?