Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O instituție de stat a fost desființată

15 ian. 2020,, 17:31   Politică
3242 0

Centrul de Implementare a Reformelor, instituit de Guvern în 2017 pentru a se ocupa de reforma administrației publice, va fi lichidat.

Proiectul Cancelariei de Stat a fost aprobat astăzi de membrii Cabinetului de miniștri, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Potrivit hotărîrii, toate bunurile instituției urmează a fi transmise în gestiunea Cancelaria de Stat, iar personalul Centrului va fi disponibilizat. În nota informativă a documentului se spune că majoritatea angajaților aveau contracte de muncă încheiate pe perioadă determinată, pînă la 31 decembrie 2019.

„Asta nu înseamnă că nu se mai implementează reforme. Avem Cancelaria de Stat cu 200 de angajați, bine instruiți, care pot să facă reforme. Sper că mulți dintre angajați se vor regăsi în structurile statului, dacă o să-i satisfacă un salariu de trei ori mai mic”, a comentat ministrul Ion Chicu, care le-a mulțumit tuturor angajaților Centrului pentru munca pe care au depus-o pînă acum.

Ministrul Educației, Culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a propus ca Centrul să prezinte un raport de activitate înainte de a fi lichidat.


„Cred că Centrul acesta trebuia să fie închis mai devreme, pentru că am fi avut și noi mai puțin de lucru pentru redresarea situației. S-au cheltuit bani grei, au fost salarii mari, dar produsele livrate de acest centru noi trebuie să le aducem la normalitate. Trebuie să fie și o evaluare ce a făcut acest Centru pe parcursul timpului. Țara trebuie să-și cunoască eroii”, a declarat Popovici.

„Eu nu împărtășesc opinia domnului ministru. S-au implementat reforme: unele mai reușite, altele mai puțin reușite. Acest Centru a muncit mult, a analizat multe lucruri și pentru asta vreau să le mulțumesc tuturor angajaților”, a dat replica prim-ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?