X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Sandu: Institut Național pentru Educație și Leadearship va pregăti o mie de mentori dintre cei mai buni profesori

25 feb. 12:00   Societate
14398 0

La Chișinău are loc ceremonia de lansare a primului Institut Național pentru Educație și Leadearship (INEL).

Printre responsabilitățile de bază ale instituției este gestionarea formării continue a cadrelor didactice din sistemul de învățămînt și gestionarea rețelei de o mie de mentori, a declarat ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun. La evenimentul de lansare a participat și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite radiomoldova.

„Avem un șir întreg de probleme pe care ne-am dori să le putem rezolva prin acest Institut. Fie că vorbim de violența în școală, fie că vorbim de bulling, fie că vorbim de digitalizare, toate acestea necesită o schimbare și atunci acest Institut Național pentru Educație și Leadearship ar putea fi acest suport care să ghideze, să orienteze instituțiile noastre de învățămînt, direcția pe care noi ne-o dorim”, a precizat Dan Preciun.

Prin intermediul acestui Institut se urmărește dezvoltarea gîndirii critice a elevilor, dar și profesorilor, a menționat președinta Maia Sandu.

„Este foarte important ca elevii să cunoască matematică, istorie, limbă de stat, dar în responsabilitatea noastră este să ne asigurăm că fiecare copil, indiferent cîtă matematică știe să aleagă să fie empatic, responsabil, să respecte drepturile celorlalți și să știe să-și apere propriile drepturi. Știu că la prima etapă a activității sale, INEL va pregăti 1000 de mentori și formatori dintre cei mai buni profesori din Moldova. Iar aceștia vor lucra în școlile din toată țara și vor sprijini continuarea formării profesionale a colegilor lor pedagogi”, a declarat Maia Sandu.


Institutul Național pentru Educație și Leadearship va fi condus de Viorica Andrițchi, iar crearea acestuia face parte din cele 20 de priorități ale Guvernului și Președinției, incluse în Planul Național „Construim Moldova Europeană”.

5
3
1
2
43

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?