X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Tiraspolul ar putea cere ajutorul Chișinăului pentru a investiga asasinarea lui Oleg Horjan

18 iul. 2023,, 16:31   Politică
2742 0

Ancheta privind asasinarea liderului Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, se află sub controlul președintelui regiunii nerecunoscute RMN, Vadim Krasnoselski.

În același timp, Tiraspolul ar putea cere ajutor de la Chișinău pentru a investiga această crimă.

Liderul transnistrean a declarat acest lucru în cadrul unei întrevederi la Tiraspol cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeikis.

Serviciul de presă al șefului nerecunoscutei RMN a relatat că participanții la întîlnire au discutat, printre altele, despre tragicul eveniment care a avut loc cu o zi înainte.

Diplomatul european a întrebat ce se știe despre asasinarea lui Oleg Horjan la 17 iulie.


Vadim Krasnoselski a informat că a fost deschis un dosar penal în conformitate cu articolul "Omor" cu privire la această infracțiune. Investigația este condusă de Comitetul de anchetă transnistrean, iar acțiunile operative sînt efectuate de Ministerul de Interne transnistrean.

"Ancheta se află sub controlul meu. Se lucrează asupra tuturor versiunilor. A fost colectat materialul, datorită căruia putem deja să ne pronunțăm asupra motivelor acestei infracțiuni. Vom clarifica această crimă, vom numi criminalii care au comis-o. Dacă va fi necesar, vom solicita asistență juridică sau operațională din partea Ministerului moldovean de Interne", a declarat Vadim Krasnoselski.

Potrivit mass-mediei transnistrene, asasinarea lui Oleg Horjan a fost comisă în noaptea de 16-17 iulie într-o casă privată din satul Sucleia, unde Horjan locuia. Cadavrul a fost găsit de soția sa pe 17 iulie la ora 11:00.

0
0
2
7
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?