Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ultima oră! Domnica Manole rămîne judecător la Curtea Constituțională

27 apr. 2021,, 10:49   Politică
4223 17

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională hotărîrea majorității parlamentare prin care a fost anulată, prin retragere parțială, decizia din 2019 privind numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător al Curții Constituționale.

Prin urmare, Domnica Manole rămîne judecător la Curtea Constituțională.

„Prezenta hotarîre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial”, se arată în hotărîre.

Decizia cu privire la revocarea lui Manole din funcție a fost adoptată săptămîna trecută de majoritatea parlamentară. Hotărîrea a fost însă contestată de PAS la Curtea Constituțională, iar astăzi formațiunea a obținut cîștig de cauză în intanță.

Totodată, Curtea a declarat neconstituțională Hotărîrea Parlamentului din 23 aprilie 2021 prin care Boris Lupașcu a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale.


În această dimineață Boris Lupașcu, numit de majoritatea parlamentară PSRM – Șor, magistrat la CCM a declarat că renunță la mandat. Acesta a solicitat Legislativului să fie anulată hotărîrea care a stat la baza desemnării sale în această funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?