Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cazul copiilor, implicați în acțiunea de protest, va ajunge la Procuratură

1 noi. 2018,, 15:40   Politică
3127 0

Avocatul Poporului pentru protecţia drepturilor copilului, Maia Bănărescu, are de gînd să sesizeze Procuratura Generală în cazul elevilor Liceului ”Lucian Blaga”, implicați în acțiunea de protest, notează Noi.md.

Avocatul a fost audiat astăzi în plenul Parlamentului, la solicitărea înaintată de deputatul PDM Sergiu Sîrbu, indignat de incidentul, care a avut loc pe data de 18 octombrie, anul curent.

Potrivit spuselor lui, cazul dat s-a întîmplat pe data de 18 octombrie a anului curent. În ziua respectivă o organizație neguvernamentală a desfăşurat o lecţie publică, la care elevii Liceului ”Lucian Blaga” din capitală și-au pus saci pe capete, legîndu-şi frînghii în jurul gîtului. În această poziție, adolescenții au petrecut aproape o jumătate de oră, pînă cînd "judecătorul" le-a anunţat verdictul. Această acțiune a fost organizată cu ocazia extrădării cetățenilor turci.

”Salut această invitație a deputaților, deoarece este un subiect foarte important, o acțiune macabră și negativă, în care au fost implicați copiii, fără acordul părinților. Voi sesiza Procuratura Generală să examineze acțiunile și competența maturilor, care au organizat această activitate”, a declarat Avocatul Poporului pentru protecţia drepturilor copilului, Maia Bănărescu.

Conform spuselor ei, Avocatul Poporului întotdeauna a reacționat negativ în cazuri de implicare a copiilor în activități ale adulților. ”De fiecare dată, recomand și reacționez la cazurile de încălcare a drepturilor copilului, inclusiv la cele, care denigrează personalitatea sau afectează psihologic minorii”, a adăugat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?