Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Astăzi va fi hotărîtă soarta deputatei Marina Tauber

26 mai. 2023,, 10:35   Politică
3597 1

Astăzi în parlamentul Republicii Moldova va fi hotărîtă soarta imunității Marina Tauber.

Proiectul de hotărîre privind încuviințarea ridicării imunității deputate PP Șor, Marina Tauber, privind arestarea și trimiterea în judecată a acesteia a fost introdus pe ordinea de zi.

Proiectul de hotărîre a fost votat de 60 de deputați, iar cele trei cereri înaintate de procurorul general vor fi examinate la 11:30.

Potrivit lui Igor Grosu, conform cererilor depuse de procurorul general interimar, Ion Munteanu, se solicită ridicarea imunității parlamentare a deputatei și arestarea ei, în legătură cu două cauze penale în privința ei, privind finanțarea ilegală a partidului și a campaniei electorale.

Marina Tauber ar fi acuzată de acceptarea cu bună știință a finanțării din partea unui grup criminal organizat a concurentului electoral în alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Bălți, din noiembrie 2021 și falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale în aceste alegeri. La fel, Tauber ar fi acceptat, cu bună știință, finanțare din partea unui grup criminal organizat Partidul Șor, în perioada iulie 2022- mai 2023.

2
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?