X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Maia Sandu a spus de ce a fost ales Castelul Mimi pentru desfășurarea summit-ului

21 mai. 2023,, 16:30   Politică
6022 0

În ajunul Summit-ului Comunității Politice Europene, președinta Maia Sandu a povestit de ce pentru desfășurarea acestuia a fost ales Castelul Mimi din Bulboaca.

În cadrul proiectului special al lui Ivan Sveatcenko NonFiction.EU șefa statului a răspuns la întrebarea de ce Palatul Republicii și Vinăria de la Cricova nu s-au potrivit în acest scop, relatează rupor.md
"Palatul Republicii este prea mic. Cricova pentru acest eveniment-subsolurile, nu sînt locul cel mai potrivit. Am ales un loc care se află în afara Chișinăului, care nu este departe de aeroport, pentru că există probleme de securitate. Și care, credem noi, va ajuta să arătăm țara noastră frumoasă. Este foarte important ca (oaspeților) să le placă țara noastră".
Maia Sandu a spus că Castelul Mimi este un fel de carte de vizită a Moldovei și poate contribui la atragerea potențialilor investitori.
"Aceasta este o investiție în viitorul nostru european, aici vom putea arăta că Moldova este un loc bun pentru investiții. Vom putea să implicăm Moldova în diferite proiecte regionale, proiecte de infrastructură, de energie, de mobilitate a oamenilor. Problema principală este securitatea și energia. Conectarea regiunii la rețelele europene.
La final, șefa statului a menționat că toți invitații la summit sînt importanți pentru ea. Iar faptul că au acceptat invitația de a vizita Moldova este un semn foarte bun.
"Îi așteptăm pe toți. Vor fi aproximativ 50 de președinți. Și liderii ai UE, și pentru noi este foarte important că ei au ales Moldova, ceea ce înseamnă că au încredere în noi și vor să arate că Moldova nu este singură în această situație dificilă din cauza războiului din Ucraina".
Reamintim că, la 1 iunie, Moldova va găzdui cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene (PPE). Evenimentul va avea loc la Castelul Mimi, la circa 30 de km de aeroportul din Chișinău.
În cadrul summit-ului, liderii europeni vor discuta despre eforturile comune pentru atingerea păcii în contextul războiului din Ucraina și al crizelor legate de el, despre protejarea democrației, consolidarea securității energetice și sustenabilitatea statelor europene.
Prima reuniune a comunității a avut loc la Praga, la 6 octombrie 2022, cu participarea a 44 de țări europene, inclusiv 27 de reprezentanți ai Uniunii Europene. Reuniunea a avut loc la Castelul din Praga.
17
0
2
1
51

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?