X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu anunță interdicție temporară la exportul de grîu

30 mar. 2021,, 18:01   Politică
1848 0

La propunerea președintelui Maia Sandu, Consiliul Suprem de Securitate recomandă Guvernului să interzică exportul de grîu pînă la 15 mai curent, notează Noi.md.

Subiectul a fost discutat la ședința de astăzi a Consiliul Suprem de Securitate. În baza acestei recomandări, Guvernul urmează să se convoace în ședință și să adopte o hotărâre privind interdicția exportului de grîu.

Totodată, Maia Sandu a anunțat că va fi efectuată o anchetă la Agenția Rezerve Materiale, întrucît există suspiciuni că instituția a acționat în detrimentul intereselor statului.

„Pentru că lucrurile nu s-au întîmplat așa cum am discutat, pentru că anumite instituții ale statului nu și-au îndeplinit obligațiunile, am recomandat guvernului să introducă o interdicție temorară la exportul de grîu. De asemenea, va fi facută o anchetă a acestui proces prin care Agenția Rezerve Materiale a decis sa vîndă o parte din grîul care urma sa fie reînoit, dar cu încălcarea legislației în vigoare și în detrimentul intereselor pieței interne a RM”, a declarat astăzi Sandu.

Președintele a mai anunțat că va fi creat un grup de lucru care va determina care pot fi intervențiile din rezerva de stat, pentru a oferi suport companiilor producătoare de pîine, dar și crescătorilor de animale care au nevoie de furaje.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?