Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Moldova ia în calcul doar opțiunea reglementării pe cale pașnică a conflictului transnistrean

18 dec. 2022,, 10:45   Politică
4901 0

Președintele Maia Sandu a declarat că Chișinăul examinează doar o soluție pașnică de reglementare a conflictului transnistrean. Potrivit agenției Infotag, ea a spus acest lucru la postul TVR-Moldova.

Întrebată dacă Chișinăul este pregătit să rezolve problema transnistreană după victoria Ucrainei în războiul împotriva Rusiei, Sandu a răspuns că „se lucrează deja la un plan de reintegrare a țării”.

„Modelăm diverse situații. Dar repet: pentru noi, rezolvarea conflictului transnistrean înseamnă doar o soluție pașnică, asta este foarte important”, a subliniat Sandu.

Ea a mai menţionat că „soluţiile care sînt elaborate se bazează şi pe faptul că reglementarea transnistreană nu trebuie să împiedice integrarea europeană a Moldovei”.

„Se lucrează. Posibilitatea soluționării problemei transnistrene poate apărea și trebuie să fim pregătiți pentru aceasta, așa că lucrăm cu un grup de experți. Este prea devreme să vorbim mai mult despre aceasta sau să purtam discuții publice pe această chestiune”, a adăugat Sandu.

5
1
0
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?