X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sandu, despre invitațiile la negocieri ale lui Krasnoselski: „Nu cred că acum este momentul”

2 sep. 2022,, 09:15   Politică
3663 0

Președintele Maia Sandu susține că nu este momentul cel mai potrivit pentru a se așeza la masa de negocieri cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Șeful statului a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că este mult mai important să mențină pacea pe ambele maluri ale Nistrului și să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii, decît să negocieze.

”Nu înțeleg aceste invitații repetate. Știu că există un dialog destul de frecvent între Biroul Politici de Reintegrare de la Chișinău și reprezentanții regimului de la Tiraspol. Inclusiv ieri s-a ajuns la o înțelegere pe cumpărarea de energie pentru luna septembrie, deci se discută regulat. Se rezolvă problemele cetățenilor de pe malul stîng, s-a rezolvat problema cu energia, cel puțin pentru luna septembrie. Deci, este suficient dialog. Ne dorim să fie pace și pe malul stîng, și pe cel drept, și facem efort în acest sens și sperăm că și ei înțeleg acolo cît de mare e riscul așa încît să nu vină cu provocări și să nu destabilizeze situația, crescînd riscurile atragerii R. Moldova în acest război” a declarat Maia Sandu.

Ulterior, fiind întrebat despre statutul Transnistriei, șeful statului a menționat că va fi revăzută construcția formatului după încheierea războiului.

”Nu cred că acum este cel mai potrivit moment să vorbim despre statut. Așa cum am zis și mai devreme, avem un format 5+2, care nu mai e funcțional. Cred că după încheierea acestui război o să revedem acest format trebuie să vedem cum o să se schimbe lucrurile. Acum, să ne concentrăm pe menținerea ordinii și păcii și pe rezolvarea problemelor imediate ale cetățenilor și asta facem” a conchis Maia Sandu.

Amintim că, la mijlocul lunii trecute, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, i-a transmis o nouă scrisoare președintelui Maia Sandu, în care o invită la negocieri privind soluționarea conflictului transnistrean. Reprezentanții președinției au declarat că vor oferi un răspuns după ce o vor examina.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?