Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Roberta Metsola: „RM merită să fie parte a familiei europene”

6 feb. 2023,, 17:41   Politică
2135 1

Premierul Natalia Gavrilița și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, susțin o conferință de presă, transmite jurnal.

„După ședința de astăzi vreau să transmit un mesaj ferm de sprijin din partea Parlamentului European pentru RM pe calea aderării europene. Pentru noi RM merită să fie parte a familiei europene. În discuția noastră am anunțat interesul pentru Consiliul de mîine, cu implicații pentru procesul de aderare, pentru că procedura actuală este cea mai rapidă în direcția aderării Moldovei la UE. Trebuie să accelerăm integrarea în piața unică și de asemenea semnalez suspendarea tarifelor de roaming. Parlamentul European de asemenea își va îndeplini obligațiile referitor la cele 145 de milioane de euro, pachet de sprijin macrofinanciar. Astfel sprijinul total pentru RM se ridică la circa 600 de mil. de euro. Primii pași vor fi făcuți deja săptămîna viitoare pentru că știm că aceste resurse sînt imperios necesare în prezent”, a declarat Roberta Metsola.

Totodată, președinta Parlamentului European a mulțumit R. Moldova pentru ajutorul acordat refugiaților din țara vecină.

„Știm că nu este ușor într-un context politico-economic dificil, mai ales cînd este vorba de energie”, a mai spus Roberta Metsola.

2
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?