Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Gavrilța: Cu suportul UE situația din domeniul energetic a fost stabilizată

6 feb. 2023,, 17:18   Politică
1527 0

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilța, s-a întîlnit astăzi cu vicepreședintele Comisiei Europene, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene și eurocomisarul pentru energie.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre acțiunile Republica Moldova. Potrivit Executivului, printre subiectele abordate în cadrul întrevederii cu comisarul Valdis Dombrovskis s-au numărat eliminarea cotelor tarifare și acces la piață unică, reducerea tarifelor de roaming dintre țările UE și Republica Moldova și aderarea la zona unică de plăti în euro, transmite protv.

„Va mulțumim pentru faptul că vara trecută ați majorat cotele la șapte produse agroalimentare moldovenești. Ne propunem să finalizăm transpunerea legislației europene și să demarăm negocierile, astfel încît să începem a exportă cît de curînd produse de origine animală pe piață UE. Instituțiile Republicii Moldova sînt pregătite pentru a realiza reforme ireversibile în întreagă economie. Împreună cu Comisia Europeană, sîntem gata să pregătim un Plan de Acțiuni pentru că Republica Moldova să aibă acces la piață unică europeană. Contăm pe ajutorul dumneavoastră în avansarea pe această cale”, a declarat șefa Executivului în discuția cu comisarul pentru comerț, Valdis Dombrovskis.

Возможно, это изображение 5 человек, люди сидят и в помещении

Ulterior, șefa Guvernului s-a întîlnit cu eurocomisarul pentru energie, Kadri Simson, unde s-a discutat despre diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale și energie electrică a țării.


„Cu suportul UE și al altor parteneri externi, situația din domeniul energetic a fost stabilizată. Am asigurat populația cu resurse energetice pentru această iarnă și am început pregătirile pentru iarnă viitoare. Nu doar am gestionat crize, ci și am făcut schimbări, iar Comunitatea energetică a recunoscut că Moldova a realizat, în ultimul an, cel mai mare progres între țările candidate”, a declarat șefa Guvernului.

1
1
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?