Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recean vrea pedepse mai dure pentru fraudele electorale

7 iun. 2023,, 11:34   Politică
3521 2

Premierul Dorin Recean cere pedepse mai mari pentru fraudele electorale.

Șefului Executivului a avut observații referitor la modul în care progresează investigațiile la acest subiect și cum sînt gestionate pedepsele pentru astfel de fraude. Solicitarea a fost făcută în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, 7 iunie, notează tv8.md.

„Am cîteva observații la ce văd eu referitor la cum progresează investigațiile și cum sînt gestionate pedepsele pentru fraudele electorale. Consider că trebuie să revenim și să aplicăm pedepse mai mari.

Pedepsele pentru utilizarea resurselor financiare pentru a cumpăra voturi, dar și utilizarea datelor cu caracter personal în acest proces, trebuie pedepsit mult mai aspru decît este astăzi. La următorul exercițiu de ajustare să ținem cont de acest lucru”, a menționat Recean.

Amintim că a doua zi după alegerile pentru funcţia de başcan al Unităţii Teritorial Autonome Găgăuzia ofițerii CNA au efectuat mai multe percheziții în regiune, Partidul Politic Şor fiind acuzat de fraudarea alegerilor.


Ulterior, Poliţia a sesizat Comisia Electorală Centrală din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia. Autoritățile susțin că membrii Partidului Șor au dat mită alegătorilor, în schimbul votului, au organizat transportul contra plată la secţiile de vot şi au plasat afişe electorale în locuri interzise.

Mai mult, potrivit Poliţiei, banii pentru toate aceste acţiuni nu au fost declarați la CEC, iar mai multe încălcări ale legii sunt incompatibile cu un proces electoral democrat.

2
0
0
0
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?