X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Chicu spune dacă vor fi sau nu amînare alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

2 sep. 2020,, 09:40   Politică
2532 0

Indiferent de evoluția situației epidemiologice din țară, Guvernul nu va veni cu o solicitare de amînare a alegerilor din 1 noiembrie. Cel puțin asta a declarat premierul Chicu, în cadrul unui interviu la emisiunea Punctul pe AZI, de la TVR.

„Instituirea stării de urgență este competența Parlamentului. Cu toată certitudinea pot să vă spun că guvernul nu va veni cu așa solicitare indiferent de situație. Dacă vedem că evoluează lucrurile așa, o să solicit audiență la toate partidele parlamentare să le spun care este situația și dacă forțele politice vor decide că pot în condițiile respective asta să vină cu așa inițiative și din partea Guvernului se cere doar o formalitate, voi trimite adresarea. Acest lucru este foarte periculos și grav să amîni alegerile, mai ales în condițiile RM. Această campanie electorală și acest proces și așa erodiază toate bazele statului, dacă încă mai vii cu această propunere.. Nu”, a declarat Chicu, scrie unimedia.info.

Premierul susține că aici va trebuie un consens total din partea forțelor politice și atunci cînd va fi și ei vor considera, guvernul va veni cu o inițiativă formală.

Peste 20 de milioane de lei vor fi alocate Comisiei Electorale Centrale pentru procurarea echipamentelor necesare, dar și dotarea secțiilor de votare în cadrul alegerilor din toamnă. Totodată, peste un milion de lei vor fi alocați pentru Ministerul Afacerilor Externe. O hotărîre în acest sens a fost aprobată astăzi de către Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?