X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Transmiterea Stadionului Republican în proprietatea Ambasadei SUA, constituțională

29 iul. 2021,, 11:51   Politică
6094 10

Curtea Constituțională (CCM) a declarat neconstituțională hotărîrea Parlamentului prin care a fost abrogată legea cu privire la transmiterea cu titlu oneros a Stadionului Republican în proprietatea Guvernului SUA, pentru constituirea unui nou complex al Ambasadei, în urma a trei sesizări de către foști și actuali deputați.

Ședința a început la ora 10:00. Sesizările au fost depuse de către ex-deputații Platformei DA Dinu Plîngău și Maria Ciobanu, ex-deputații Partidului Democrat Pavel Filip, Monica Babuc, Nicolae Ciubuc, Ghenadie Buza, Radu Rebeja, Ludmila Guzun și Dumitru Diacov și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Dumitru Alaiba.

Precizăm că marți, 20 iulie, Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților socialiști Grigore Novac, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, care au contestat legalitatea transmiterii cu titlu oneros a terenului Stadionului Republican în posesia Ambasadei SUA. Astfel, potrivit decizie, fostul Stadion Republican rămîne în proprietatea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?