Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

A fost numită data la care va fi examinată validarea alegerilor din Găgăuzia

17 mai. 2023,, 16:10   Politică
3793 0

Curtea de Apel Comrat urmează să examineze luni, 22 mai, demersul Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei privind confirmarea legalității și rezultatelor alegerilor Guvernatorului UTA Găgăuzia, și validarea mandatului de bașcan al Evgheniei Guțul.

Ședința va începe la ora 10:00, iar cererea va fi examinată de judecătorul Andrei Mironov, transmite realitatea.md.

Amintim că ieri, 16 mai, Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chișinău a informat că a inițiat opt procese contravenționale pe faptele de finanțare ilegală a concurenților electorali, care au primit donații de la persoane fizice cu depășirea plafonului maxim stabilit de lege pentru donațiile în numerar, în cadrul alegerilor desfășurate în Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia.

Evghenia Guțul, cea care a cîștigat scrutinul, alături de echipa sa, este acuzată că ar fi oferit cîte 15 mii lei pentru fiecare persoană care determina alte 30 de persoane să o voteze la funcția de bașcan. În cadrul acestui dosar au fost efectuate percheziții și la sediul Comisiei Electorale Centrale din UTA Găgăuzia.

Adunarea Populară a Găgăuziei a decis că ”la 27 mai curent la Comrat va avea loc o adunare a deputaților de toate nivelurile și a primarilor din Găgăuzia”. Deputații locali au declarat că nu au încredere în Curtea de Apel, care trebuie să valideze alegerile și nici în autoritățile centrale.

11
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?