Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pentru perioada de pînă la alegerile anticipate este nevoie de un guvern plenipotențiar. Opinie

8 feb. 2021,, 16:40   Politică
2601 4

Pentru perioada de pînă la alegerile anticipate în Moldova trebuie să avem un guvern plenipotențiar.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul Valeriu Reniță, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova", relatează Noi.md.

În opinia sa, dacă acum Parlamentul nu va numi un nou guvern plenipotențiar, atunci pînă la alegeri ar putea fi cîteva luni neacoperite de buget.

"S-ar putea întîmpla ca pensiile sau salariile să nu fie achitate. Ar putea avea loc proteste ale agricultorilor, fără un guvern stabil situația din domeniul sanitar s-ar putea înrăutăți, va fi mai greu de rezolvat problemele privind vaccinarea cetățenilor. În plus, fără un guvern de drepturi depline, nu va fi posibilă obținerea de noi finanțări externe. Nu vor exista infuzii financiare externe și, respectiv, nu va exista nicio luptă împotriva sărăciei, despre care a vorbit anterior Maia Sandu", a declarat Valeriu Reniță.

"Dacă ne gîndim la o oarecare siguranță a guvernării, atunci trebuie ca pînă la alegerile anticipate, indiferent cînd acestea vor avea loc, să avem un guvern cu puteri depline și nu limitate, astfel încît să funcționeze, să primească finanțare externă. Fără un cabinet funcțional, țara nu va primi bani din străinătate, iar în acest caz, pînă la alegerile parlamentare, jumătate de țară pur și simplu nu va supraviețui", a menționat jurnalistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?