Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Moldova participă la cea de-a 52-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră

27 noi. 2018,, 13:20   Politică
2303 2

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la cea de-a 52-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN). Reuniunea are loc la Erevan, Republica Armenia, în perioada 26 – 28 noiembrie curent.

Din componența delegației fac parte deputații Violeta Ivanov, Marcel Răducan, Nae-Simion Pleșca și Ștefan Vlas.

Violeta Ivanov, în calitate de șefă a delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCEMN participă și la lucrările Reuniunii Comitetului Permanent al APCEMN.

Președintele APCEMN, Președintele Adunării Naționale a Republicii Armenia, Ara Babloyan, a înmînat Violetei Ivanov Medalia de Onoare a APCEMN, pentru contribuția substanțială în activitatea organizației.

Violeta Ivanov a subliniat că parlamentele țărilor membre APCEMN au un rol special în consolidarea cadrului legislativ pentru creșterea economică și integrarea socială, dezvoltarea de noi surse regenerabile de energie și asigurarea păcii și securității în regiunea Mării Negre.


În același context, Ivanov a evidențiat că domeniile prioritare ale cooperării Republicii Moldova în cadrul OCEMN și APCEMN se referă la deschiderea pieței, comerț, transport, energie, mediu, turism, educație, știință, cultură și tehnologie. Potrivit ei, în primele 8 luni ale anului 2018, comerțul exterior al Republicii Moldova cu statele membre OCEMN a reprezentat 44,05% sau 2,47 miliarde de dolari din volumul total al comerțului Republicii Moldova pentru aceeași perioadă.

La sfîrșitul sesiunii, conform principiului rotației, Republica Armenia va transmite președinția APCEMN Republicii Azerbaidjan.

Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, creată în 1993, numără 12 state membre – Albania, Armenia,Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Turcia, Serbia și Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?