X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 502
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: În Republica Moldova, cetățenii nu au învățat să aprecieze în mod adecvat politicienii după acțiunile lor

26 mar. 2021,, 10:30   Politică
3133 5

"În Moldova, din păcate, cetățenii nu au învățat să aprecieze politicienii după acțiunile lor concrete, nu după vorbele lor.

Această opinie a fost exprimată în emisia studioului Sputnik Moldova de politologul, deputatul primului Parlament al țării, Valentin Krîlov, răspunzînd la întrebarea dacă are ce să spună poporului Președintele Maia Sandu, care în curînd va trebui să raporteze privind cele 100 de zile în funcție pe fundalul pasiunilor politice și cum va afecta acest lucru ratingul președintelui pro-occidental.

"Nu există acțiuni în acest caz, deci ratingul ei ar fi trebuit să scadă brusc. Dar nu cred că acest lucru se va întîmpla, deoarece alegătorii noștri nu sînt capabili să aprecieze în mod adecvat politicienii, nu după cuvintele lor, ci după faptele lor", a spus sursa.

Expertul susține că mulți dintre cei care au votat pentru Sandu, au o credință imaginară, dar fermă, că pe președinte cineva îl împiedică să lupte împotriva corupției sau să devină o "lumină a reformelor". Potrivit lui Krîlov, un număr foarte mic dintre cei care sînt apologeți ai lui Sandu, acordă o atenție la situația teribilă privind răspîndirea coronavirusului, la impasul economiei și la perspectivele vieții ulterioare a țării.

"Toate acestea nu sînt percepute ca rezultat al inacțiunii puterii care a apărut după alegerile prezidențiale. Căci după acestea și după demisia lui Ion Chicu a trecut destul de mult timp. Țara este încă condusă într-un fel, dar situația din ea se înrăutățește", a adăugat Krîlov.


Potrivit interlocutorului, haosul speculațiilor politice și acuzațiile reciproce ale oamenilor care se află în vîrful puterii din Moldova au transformat toți cetățenii țării în ostatici ai acestei situații dificile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?