X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Melnic a înțeles că activitatea lui este incompatibilă cu funcția de deputat, opinie

18 iul. 2019,, 07:39   Politică
5325 0

Fostul deputat, care ieri a anunțat că renunță la mandatul de parlamentar, „a înțeles că activitatea lui nu este compatibilă cu fotoliul de deputat”.

De această părere este deputatul socialist Bogdan Țîrdea, care a făcut referință la faptul că numele parlamentarului demisionar se regăsește în raportul Kroll privind frauda bancară. Referindu-se la același subiect, colegul lui, Vladimir Bolea, a declarat că speră ca procurorii să înceapă să lucreze. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea consideră că Viorel Melnic a așteptat o minune că poate majoritatea parlamentară se va destrăma și va reveni din nou la guvernare. „Văzînd aceste rapoarte, el a făcut cel mai înțelept pas și a depus mandatul. Și, din punctul meu de vedere, sarcina lui principală este fie să fugă peste hotare, fie să stea chitic pentru ca să nu-l agațe organele de anchetă”, a menționat Bogdan Țîrdea.

Despre declarația fostului parlamentar că nu a putut să-și înainteze proiectele, socialistul spune că Viorel Melnic ar trebui să arate ce proiecte e înaintat și i-au fost refuzate sau cînd a solicitat să vorbească de la tribuna Parlamentului și nu a fost lăsat să facă acest lucru. „Da, am văzut că a pus întrebări, întrebări dure, dar nimeni nu i-a deconectat microfonul. El a putut să vorbească liniștit. De aceea, eu cred că Viorel Melnic a înțeles situația politică, a făcut concluzii corecte, a citit atent raportul Kroll II și acel așa-numit raport care se plimbă pe internet și s-a convins definitiv că activitatea lui nu este compatibilă cu fotoliul de deputat”, a declarat Bogdan Țîrdea.

Referindu-se la același caz, deputatul blocului ACUM, Vladimir Bolea, spune că așteaptă ca procurorii să înceapă să lucreze. Parlamentarul spune că în paralel cu activitatea Comisiei din legislativ vrea să audă și rezultatele cercetărilor făcute de procurori. „Eu foarte tare vreau să văd această anchetă făcută în paralel cu deputații. Parlamentarii fac aceste cercetări în limitele pe care le are legislativul, noi nu sîntem anchetatori, noi examinăm documentele, fără îndoială vom colabora și vrem să le ajutăm procurorilor, dar vreau să-i văd cum se schimbă”, a menționat Vladimir Bolea.

Deputatul independent Viorel Melnic și-a depus mandatul de deputat. Anunțul este făcut într-un comunicat de presă al Parlamentului. Viorel Melnic a făcut și o declarație în legătură cu renunțarea la mandat. Fostul deputat afirmă că actuala coaliție din Parlamentul Republicii Moldova se manifestă mai mult printr-un comportament de răzbunare și eliminare politică, inclusiv a profesioniștilor, decît să demonstreze o stare de emancipare succedată de promovarea reformelor integraționiste în UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?