Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Maia Sandu nominalizată „Personalitatea publică a anului 2022” de către Emerging Europe

6 apr. 2022,, 10:22   Politică
4075 0

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a fost desemnată de către Emerging Europe drept „Personalitatea publică a anului 2022”, în cadrul celei de-a cincea ediții a unui program care prezintă cele mai bune lucruri din regiunea Europei: persoane, organizații publice și private, precum și proiecte sau inițiative, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Angajamentul de nezdruncinat al Maiei Sandu față de democrație și statul de drept în Moldova o face pe aceasta să fie alegerea naturală pentru premiul „Personalitatea publica a anului în Europa emergenta” din acest an”, anunță Emerging Europe.

Sandu, aleasă în noiembrie 2020, și-a axat campania prezidențială pe eradicarea sărăciei și pe combaterea corupției, care a făcut atît de mult rău economiei țării, considerată a fi cea mai săracă din Europa.

Considerată de mult timp de presa internațională, în termeni oarecum simpliști, ca fiind „pro-europeana”, Sandu s-a angajat, de asemenea, să reînnoiască aspirațiile europene ale Republicii Moldova.

Luna trecută, ea și-a respectat promisiunea, Guvernul moldovean depunînd o cerere oficială de aderare la Uniunea Europeana.


„Acest premiu este o recunoaștere a angajamentului președintei Sandu față de democrație și statul de drept, precum și față de lupta împotrivă corupției în Republica Moldova. Acest angajament a fost demonstrat în mai multe ocazii pe parcursul anului 2021, nu în ultimul rînd în eforturile, în cele din urmă reușite, ale președintelui de a dizolva Parlamentul și de a organiza alegeri libere și corecte, precum și în deschiderea să față de construirea unui parteneriat pe termen lung și durabil cu Uniunea Europeana. De la preluarea mandatului de către Sandu, Moldova a devenit o țară care oferă acum speranța unui viitor mai bun tuturor cetățenilor săi, gata să își ocupe locul la masa celorlalte țări europene. Deși au existat sclipiri de speranță pentru Moldova în diferite etape în ultimii 30 de ani, abia acum țara se poate mîndri cu adevărat cu un lider pregătit să realizeze reformele necesare pentru a transforma în realitate visul moldovenilor de a avea un viitor prosper”, a declarat Andrew Wrobel, fondatorul Emerging Europe.

Emerging Europe Awards 2022 reprezintă cea de-a cincea ediție a unui program care prezintă cele mai bune lucruri din regiunea Europei emergente: persoane, organizații publice și private, precum și proiecte și inițiative.

Printre laureații precedenți se numără: procurorul european Laura Codruta Kovesi; profesorul Gunter Verheugen, fost vicepreședinte al Comisiei Europene și Svetlana Tikhanovskaya, liderul opoziției democratice din Belarus.

Ceremonia de decernare a premiilor – în paralel cu summitul „Future of Emerging Europe” – va avea loc la Bruxelles, la 23 iunie.

Emerging Europe este o organizație care se focusează pe 23 de țări din Europa Centrală, de Est, de Sud-Est și din Caucazul de Sud. Din Consiliul Emerging Europe fac parte formatori de opinie de prim rang, manageri de corporații, cercetători, foști reprezentanți de rang înalt ai organizațiilor internaționale, ai societății civile și ai lumii diplomației și artei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?