Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Lilian Carp a purtat discuții cu ambasadorul României, Daniel Ioniță

19 aug. 2021,, 12:30   Politică
2631 6

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a avut, astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Discuțiile au vizat diverse aspecte ale cooperării multidimensionale dintre țările noastre.

Lilian Carp a adresat sincere mulțumiri ambasadorului României, iar în persoana Excelenței Sale – autorităților țării pentru tot suportul de care se bucură Moldova din partea Romîniei, constant, de-a lungul anilor.

Recunoștință specială a fost exprimată pentru susținerea semnificativă în combaterea pandemiei COVID-19, în modernizarea infrastructurii sociale, inclusiv a celor peste o mie de grădinițe pentru copii, renovate în Moldova cu asistenta financiară a statului vecin.

A fost abordată și tematica raporturilor comercial-economice, fiind salutat faptul că României îi revine primul loc în lista partenerilor comerciali ai Republicii Moldova. Părțile au mai discutat și problematica securității energetice a țării noastre.


Daniel Ioniță a reiterat și cu acest prilej disponibilitatea României de a sprijini Republica Moldova în eforturile de dezvoltare și modernizare, de a susține consecvent și plenar aspirațiile sale pe calea integrării europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?