X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Liderii Platformei DA au avut o întrevedere cu Peter Michalko

18 feb. 2021,, 17:30   Politică
2252 5

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase și vicepreședintele formațiunii, Alexandr Slusari, au avut o întrevedere cu Excelența Sa, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Uniunii Europene în Republica Moldova, dl. Peter Michalko.

În cadrul întrevederii s-a făcut un schimb de păreri despre situația social - politică din Republica Moldova. Alegerile anticipate și tentativle de creare a unui nou guvern au fost principalele problemele discutate.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a spus clar că Platforma DA optează pentru alegeri parlamentare anticipate. Năstase a prezentat și riscurile rămînerii actualului guvern demisionar sau instalării unui guvern PSRM - ȘOR, precum și un șir de argumente în favoarea unui guvern anti-criză, de profil european, anti-corupție, care să depășească criză generalizată și să pregătească țara pentru alegeri. „Platforma DA optează pentru alegeri parlamentare anticipate în condiții de maximă legalitate, libertate și corectitudine.

„Asumarea guvernării de către Platforma DA a apărut în contextul pericolului investirii unui guvern Șor-Dodon. Soluția noastră este de natură să împiedice instalarea unui guvern al majorității parlamentare PSRM-Șor, și, pe cît posibil să evităm haosul și blocajul constituțional”, a spus Andrei Năstase.

La rîndul său Peter Michalko afirmă că „este îngrijorător cînd persoane care au făcut parte la frauda bancară sînt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului. Este important să fie luată în considerare și voința poporului, peste 70% dintre cetățeni își doresc alegeri anticipate. Este important ca Republica Moldova să aibă Guvernul funcțional, un Parlament de încredere. Și noi preferăm parteneri de încredere”, a mai spus Michalko.


Andrei Năstase și Alexandr Slusari au menționat că propunerea Platformei DA urmărește depășirea crizei politice în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate, bazată pe valorile democratice, ale statului de drept, respectul pentru constituție, demnitatea umană și voința populară.

Andrei Năstase a mulțumit Uniunii Europene pentru ajutorul acordat Republicii Moldova. Părțile au convenit asupra continuării dialogului în interesele ambelor părți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?