X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Kulminski consideră că campania electorală nu va fi dură

1 mai. 2021,, 15:26   Politică
2831 7

"Cred că de data aceasta cetățenii vor vota pentru o agendă constructivă.

Iar încercările de a lansa în campania electorală subiecte care nu au astăzi o importanță deosebită pentru Republica Moldova, nu vor duce la succes". Această opinie a fost exprimată de analistul politic Vlad Kulminski în cadrul emisiunii "Vineri cu Anatolie Golea", relatează eNews.

"Nu cred că această campanie electorală va fi cea mai dură din punct de vedere al intensității. Ea va duce la cea mai masivă mobilizare. Rata de participare va fi foarte înaltă. Chiar și în mijlocul verii. Pentru că aceasta este într-adevăr o campanie electorală foarte importantă. La temă. Partidul Socialiștilor a început acest atac destul de brusc și agresiv imediat după ce a pierdut în primul tur al alegerilor prezidențiale. Atunci s-a încercat de a împărți clar societatea în două tabere opuse. Această linie a continuat, s-a încălzit, a crescut. Nu demult Igor Dodon a promis că nu va permite tancurile NATO în Republica Moldova și mai departe, spre Ucraina.

Gazda și-a amintit anul 2001, cînd Vladimir Voronin a declarat: Noi vom opri tancurile NATO lîngă Breansk.

"Astăzi se lansează subiecte inexistente, care nu înseamnă absolut nimic pentru cetățenii Republicii Moldova. Am citit cu atenție sondajele de opinie. Pentru marea majoritate a oamenilor sînt importante corupția omniprezentă, sistemul judiciar, pensiile și salariile. Toată lumea vrea mișcare în aceste domenii".


Kulminski a dat un sfat gratuit Partidului Socialiștilor.

"Nu ar trebui să încerce în aceste alegeri să promoveze această agendă, care există de 30 de ani. Ea nu funcționează. Și probabil mai bine ar fi nu să oprim tancurile NATO lîngă Breansk, ci să fim împotriva militarizării spațiului, împotriva programului Star Wars, împotriva unor lucruri globale. Din punct de vedere electoral, va fi același lucru".

Politologul consideră că de această dată cetățenii vor vota pentru o agendă constructivă. Iar încercările de a arunca în campania electorală subiecte care nu sînt deosebit de importante pentru Republica Moldova astăzi nu vor duce la niciun succes.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?