Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Chicu: "Fără îndoială, această condiție va fi impusă în procesul de negocieri pentru aderare.."

25 iun. 2022,, 10:45   Politică
4749 0

Fostul prim-ministru Ion Chicu salută decizia Guvernului de a face public chestionarul de aderare la UE, percum și răspunsurile oferite, notează Noi.md.

Politicianul a remarcat totuși că așteaptă mai multă transparență de acum încolo asupra pașilor întreprinși și deciziilor guvernării.

"Consider acest fapt un prim pas "cu dreptul" al acestei guvernări. Merită felicitări pentru acest prim pas de desecretizare a activității sale.

Totuși, citind documentul, nu prea înțeleg, de ce a trebuit tăinuit atîta timp... Este o descriere a situației pe mai multe domenii, care sînt, de fapt, și principalele direcții/sarcini în munca grea pe care o are țara de îndeplinit, pentru a atinge obiectivul de aderare.

Odată deveniți țară-candidat, așteptăm de la guvernare o cu totul altă abordare în privința transparenței actului de guvernare. Așteptăm și informația de la cine și la ce preț a fost cumpărat gazul pe bani publici în octombrie trecut, pe ce cheltuie Cancelaria de Stat acele 250 mln.lei, cu care și-a majorat recent cheltuielile din Bugetul de Stat, cum va achiziționa guvernul gazul în perioada rece pe acele circa 6 miliarde de lei, luați credit de la BERD...", a scris Chicu pe rețelele de socializare.


Totodată, fostul premier a menționat că în document nu se menționează nimic despre faptul că guvernarea ar fi dat undă verde inițiativei privind vînzarea pămîntului agricol străinilor. Chicu nu are însă niciun dubiu că această condiție va fi impusă mai tîrziu, în procesul de negoieri pentru aderare.

"Mai mulți dintre Dumneavoastră m-ați întrebat, dacă prin acest Chestionar ținut în taină pînă acum, guvernarea PAS și-a dat acordul să fie vîndut străinilor pămîntul agricol din țară. Din ce-am citit, documentul nu conține angajamente - la această etapă nu este așa condiție. Dar, fără îndoială, această condiție va fi impusă în procesul de negocieri pentru aderare", a scris Chicu.

11
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?