Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Karasin: "Situația din Moldova va afecta negativ Europa în viitor"

20 feb. 2023,, 14:53   Politică
3867 0

Situația din Moldova, legată de criza politică și alarmismul creat de Statele Unite împotriva Rusiei, va afecta negativ Europa în viitor.

Despre acest lucru a declarat șeful Comitetului Internațional al Consiliului Federației, Grigorii Karasin pe canalul său Telegram.

"Moldova. La Conferința de la Munchen, deja însuși Blinken formează o nouă linie de tensiune. Este evident că materialele elaborate chiar de americani despre "eforturile Rusiei de a destabiliza Moldova" au fost lansate prin intermediul [președintelui ucrainean Vladimir] Zelenski", a spus senatorul.
El a adăugat că evoluția ulterioară a situației "are mai multe opțiuni, dar consecințele pot fi deplorabile pentru Europa în ansamblu".

Anterior, Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a declarat că Statele Unite sînt îngrijorate de planurile atribuite Rusiei de a destabiliza situația din Moldova. El a precizat că Rusia ar fi complotat să "încerce să destabilizeze Guvernul" republicii. El a precizat că autoritățile moldovenești "fac eforturi pentru a se proteja împotriva acestui lucru".

La 16 februarie, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat necesitatea consolidării capacității de apărare a țării. Politicianul a subliniat că țara va continua să adere la politica de neutralitate.

20
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?