X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candu face unele precizări privind eliberarea ostaticilor din Afganistan

11 feb. 2019,, 15:02   Politică
5789 21

Piloții moldoveni ținuți captivi în Afganistan urmau să ajungă acasă acum patru luni, însă în ultimul moment negocierile au fost blocate, a declarat astăzi spicherul Andrian Candu, după ce șeful statului a anunțat despre eliberarea celor doi ostatici.

Potrivit lui Candu, cineva le-ar fi spus răpitorilor să-i mai țină pe cei doi molodveni și să-i trimită acasă prin Moscova.

”Ca persoană care, prin natura funcției deținute, am fost la curent cu negocierile de eliberare și operațiunile discrete desfășurate de autorități, știam că ostaticii moldoveni urmau să ajungă acasă încă acum 4 luni, cînd autoritățile moldovene au finalizat negocierile, însă, în ultimul moment, s-a blocat totul. Cineva le-a zis răpitorilor să-i mai țină și să-i trimită acasă prin Moscova. Autoritățile noastre încearcă de 4 luni să afle cine a generat această situație de blocaj și cu ce scop”, a declarat Candu.

Speakerul condamnă acțiunile lui Igor Dodon, considerîndu-le ilegale și îndreptate împotriva cetățenilor Republicii Moldova.

”Interesul electoral nu trebuie pus mai presus de interesul național și viața cetățenilor țării”, a subliniat Andrian Candu.


Totodată, el a precizat că autoritățile „vor analiza situația în toată complexitatea sa și urmează să dea calificative legale modului în care a acționat președintele țării”.

Cei doi piloți moldoveni au fost luați ostatici de către talibani în noiembrie 2015, după ce elicopterul companiei aeriene la care lucrau a fost capturat în Afganistan. La bord se aflau trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului, precum și 18 cetățeni afgani. Unul dintre moldoveni a fost omorît, iar alții doi au fost luați ostatici de către talibani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?