X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon îi răspunde lui Candu: Să ne bucurăm cu toții de eliberarea cetățenilor noștri

11 feb. 2019,, 17:21   Politică
4786 15

„Datoria mea, în calitate de președinte al țării, este să am grijă de concetățenii noștri și să ajut cu tot ce îmi stă în puteri orice moldovean care a ajuns în impas”.

Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, după ce spicherul Andrian Candu a sugerat că situația ostaticilor moldoveni este folosită de anumite forțe pentru a obține dividende politice. Șeful statului i-a îndemnat pe toți, inclusiv pe oponenții săi, să lase speculațiile la o parte și să se bucure că cei doi ostatici au fost eliberați.

„Vreau să mă adresez aici și către unii concurenți electorali, care s-au arătat iritați de frumoasa noutate de azi. Ce-ați făcut voi trei ani de zile pentru salvarea ostaticilor, ca acum să criticați că ei n-au fost eliberați cu cîteva luni, săptămîni sau zile mai devreme?

Haideți să ne bucurăm cu toții de eliberarea cetățenilor noștri. Este nedemn să regretați că ei au fost eliberați acum și nu după alegeri. Aici e vorba de viața și soarta oamenilor și există momente cînd speculațiile și luptele politice trebuie lăsate într-o parte, pentru că pe lîngă competiția politică, trebuie să existe și morală, și omenie, oricît de greu e de găsit așa ceva în politica moldovenească”, a declarat el.

Demnitarul a mai anunțat că în scurt timp cetățenii moldoveni ținuți ostatici de talibanii afgani se vor îndrepta spre casă. Aceștia au reușit deja să vorbească cu rudele din Moldova, a mai spus el.


Igor Dodon a mai explicat că situația celor doi piloți a fost complicată, motiv pentru care a fost nevoie de timp pentru a fi găsită scăparea.

„E o mare bucurie pentru noi, ca țară, faptul că am reușit să ne eliberăm fiii. Adeseori nici statelor mari și puternice nu le reușește o asemenea acțiune, extrem de complicată. De mult timp am ținut pe masă dosarul acestui caz și am grăbit cît am putut eliberarea cetățenilor noștri. Ca Președinte al țării, am considerat de datoria mea, drept o maximă prioritate să contribui la rezolvarea pozitivă și cît mai grabnică a acestei probleme critice”, a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?