X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Pasagerii unui tren, luaţi ostatici în Elveția

9 feb. 10:30   Externe
2431 0

Autorul luării de ostatici într-un tren în vestul Elveţiei joi-seară a fost rănit mortal în timpul atacului, iar persoanele pe care le reţinea au fost eliberate nevătămate, a indicat poliţia.

Agresorul ar fi fost un solicitant de azil iranian în vîrstă de 32 de ani care era înarmat cu un topor şi un cuţit şi care vorbea farsi şi engleză, a precizat Poliția.

"În acest stadiu al anchetei nu se cunosc motivaţiile autorului", au mai indicat autorităţile. Agresorul fost împuşcat mortal de un poliţist în timp ce se îndrepta rapid cu un topor asupra lui, grupul de intervenţie care a reuşit să urce în trenul staţionat interpunîndu-se între atacator şi ostatici, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

Erau cincisprezece în total, 14 pasageri şi mecanicul trenului. Luarea de ostatici a început joi în jurul orei 18.35 şi s-a încheiat în jurul orei 22.30.

Presupusul autor l-a obligat mai întîi pe mecanicul trenului oprit în gara Essert-sous-Champvent - la şase kilometri de Yverdon, nu departe de Lacul Neuchîtel - să-şi părăsească postul şi să se alăture celorlalţi pasageri.


Poliţia a fost alertată de aceştia din urmă, iar negocierile cu agresorul au avut loc parţial prin intermediul mesajelor Whatsapp şi printr-un interpret vorbitor de farsi, limba majoritară în Iran. Autorităţile au luat în cele din urmă decizia de a ataca.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?