Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Candu cere mobilizare: Alegerile nu se fac acasă, ci la urnele de vot

20 mai. 2018,, 10:38   Politică
3566 0

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi-a exprimat dreptul de vot. Şeful Legislativului a venit cu un apel de mobilizare către locuitorii Capitalei pentru a ieşi la vot.

"Aş vrea să aduc un mesaj de mobilizare pentru locuitorii Chişinăului. Alegerile nu se fac acasă, ci la urnele de vot. Dacă vrem un oraş curat, modern, civilizat, fiecare dintre noi trebuie să-şi exprime viziunea prin a-şi exercita dreptul la vot.

Am votat pentru un candidat care cred că are posibilitatea ca prin cunoştinţele sale să avem un oraş modern, curat în care orăşenii să se simtă bine şi să nu le fie ruşine. Vrem ca Chişinăul să revină la faima sa frumoasă. Să avem un oraş european, să fie linişte, verdeaţă, curăţenie. Ne-am exprimat dreptul de vot în favoarea unui astfel de candidat", a menţiona Andrian Candu.

Reamintim că peste 630 de mii de locuitori din municipiul Chişinău sînt aşteptaţi la urne să-şi aleagă primarul. Pentru asta au fost tipărite cam tot atîtea buletine care măsoară 32 de centimetri. Cetăţenii îşi pot exercita dreptul la vot pînă la ora 21.00.

11 candidaţi rîvnesc fotoliul de primar al Capitalei, care a rămas liber din februarie, după demisia lui Dorin Chirtoacă. Majoritatea dintre ei, mai exact 10, sînt membri ai partidelor politice. Doar un pretendent candidează independent.


Pentru ca alegerile să fie considerate valabile, la urne trebuie să iasă cel puţin 25 la sută din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Dacă niciunul din cei 11 candidaţi nu va acumula cel puţin jumătate din voturile alegătorilor, peste două săptămîni, în 3 iunie, va avea loc al doilea tur.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?