X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candu și Filip s-au întîlnit cu ambasadorii acreditați la Chișinău

2 aug. 2018,, 16:01   Politică
6568 3

Andrian Candu și Pavel Filip au prezentat principalele realizări ale guvernării de la începutul anului, la o întîlnire cu corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova, notează Noi.md.

Cei doi oficiali au vorbit despre proiectele adoptate conform angajamentelor asumate în negocierile cu partenerii externi. Aceștia s-au referit la măsurile de îmbunătățire a climatului de afaceri, inclusiv reducerea numărului de acte permisive, raportarea financiară simplificată, precum și limitarea autorităților de control la fisc, vamă și instituțiile regulatorii pentru domeniile reglementate, cum este cel bancar sau energetic. Totodată, în urma modificărilor efectuate în legislație, în continuare este exclusă pedeapsa penală pentru companii la prima abatere, se încurajează soluționarea rapidă și voluntară a dificultăților etc.

Oficialii au comunicat despre reducerea la 18% a cotei contribuției de asigurare socială pentru angajatori, introducerea impozitului unic de 12% pentru angajați, creșterea scutirii personale pentru acoperirea nivelului minim de existență.

Referindu-se la declararea voluntară a capitalului și bunurilor, oficialii au precizat că aceasta se va face prin plata unei taxe de 3% către stat. Vor fi supuse declarării voluntare bunuri din țară sau din străinătate, precum și diferența de valoare, dacă valoarea bunurilor era subapreciată. Potrivit lor, aceste măsuri vor contribui la creșterea bazei de impozitare. Legea exclude anumite categorii de cetățeni, precum și pe cei care sînt sau vor fi descoperiți ca fiind implicați în frauda bancară. De asemenea, au fost adoptate un șir de facilități pentru repatrierea valutei și ale altor beneficii ale tranzacțiilor externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?