X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Igor Dodon susține poziția Maiei Sandu

2 apr. 2022,, 12:15   Politică
20486 0

Liderul PSRM, Igor Dodon, a susținut poziția președintelui Maia Sandu în menținerea neutralității Republicii Moldova în raport cu conflictul militar internațional. El a scris despre acest lucru pe canalul său Telegram.

Dodon consideră că Republica Moldova ar trebui să rămînă neutră în planurile militare, politice și economice și să nu se alăture sancțiunilor anti-ruse:

”Salut decizia președintelui Republicii Moldova Maia Sandu de a nu adera la sancțiunile împotriva Rusiei și de a menține neutralitatea. Acest lucru ne va permite să evităm includerea de către Federația Rusă a țării noastre în lista statelor neprietenoase și să evităm contra-măsurile economice dure”.

De asemenea, fostul președinte a îndemnat actuala conducere a Republicii Moldova să întreprindă cîțiva pași concreți și anume: să aprobe Legea cu privire la neutralitatea permanentă, care a fost propusă de către opoziția parlamentară, să inițieze, în regim de urgență, negocieri cu partea rusă pe întregul bloc de probleme economice, sociale, umanitare și să oblige mass-media, inclusiv cea de stat, să înceteze reflectarea unilaterală a evenimentelor din Ucraina.

”Sper că autoritățile moldovenești vor putea rezista în fața presiunii în creștere din partea partenerilor occidentali și vor acționa reieșind din interesele naționale ale țării noastre, așa cum își doresc majoritatea cetățenilor și agenților economici din Moldova”, a scris în concluzie Igor Dodon.

17
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?