X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Grosu: „Autoritățile vor întări capacitățile militare ale R. Moldova”

31 mai. 2022,, 12:10   Politică
2055 0

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Gorsu, susține că autoritățile vor întări capacitățile miliare ale țării și vor investi în armată. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu președinții de Parlament din Statele Baltice și Nordice (NB8).

„Ceea ce se întâmplă în Ucraina are repercursiuni și la capitolul securitate asupra Republicii Moldova. Înțelegem și vedem acest lucru, inclusiv declarațiile unor oficiali ruși, ceea ce nu cred că este întâmplător”, a declarat Igor Grosu.

„În Constituția Republciii Moldova este consfințită neutralitatea și aceatsa nu este o decorațiune, ea trebuie apărată. Autoritățile vor întări capacitățile militare ale Republcii Moldova, vom investi în forțele noastre armate, lucru care din păcate nu prea s-a făcut de 30 de ani de zile. Neutralitatea trebuie apărată și vom face acest lucru atât în cadrul parteneriatelor care le avem și vom analiza și alte oportunități care pot veni din partea țărilor prietene”, a adăugat președintele Legislativului.

Totodată, Igor Gorsu, a precizat că potrivit analizelor de care dispune, nu există un pericol imenent de ecaladare a conflictului militar pe teritoriul Republicii Moldova, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?