Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

De frica unui val amplu de refugiați, Grecia a trimis patrule în plus la graniță

28 feb. 2023,, 02:00   Politică
2575 0

Grecia de teme de un val de refugiați din cauza cutremurelor care au devastat sud-estul Turciei şi nordul Siriei, așa că și-a întărit controalele la graniță, scrie digi24.ro.

Sute de poliţişti de frontieră au fost trimiși să patruleze în weekend la graniţa terestră greco-turcă din regiunea Evros. "Deplasarea în masă a milioane de oameni nu este o soluţie", a declarat ministrul grec al migraţiei, Notis Mitarakis, care a spus că este necesar să fie trimise la timp de ajutoare de urgenţă în Turcia şi Siria. Este de aşteptat ca o parte dintre persoanele rămase fără adăpost în urma cutremurelor din 6 februarie să înceapă să se îndrepte spre Europa în primăvară, dacă ajutorul umanitar nu va veni la timp.

Patrulele grecilor au fost întărite, după ce, în contextul discuţiilor despre Schengen, Notis Mitarakis ceruse oricum o protecţie sporită a frontierelor continentului printr-o infrastructură de supraveghere consolidată şi garduri suplimentare.

La o conferinţă europeană privind gestionarea frontierelor, care a avut loc vineri în Grecia, el a promis că va continua acțiunea de extindere a unui zid controversat de-a lungul frontierei terestre, indiferent dacă va fi sau nu finanţat de UE. Gardul de 35 de kilometri lungime şi 5 metri înălţime ar urma să fie dublat pînă la sfîrşitul anului.

Guvernul de centru-dreapta de la Atena a anunțat că va achiziţiona zeci de noi nave pentru paza de coastă ca să patruleze insulele din Marea Egee. Un număr tot mai mare de refugiaţi îşi riscă viaţa ocolind insulele greceşti pentru a ajunge în ambarcaţiuni supraaglomerate din Turcia spre Italia.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?