X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Şeful statului spune cînd ar putea fi numit procurorul general

31 iul. 2019,, 14:20   Politică
3154 0

Procurorul general al R. Moldova ar putea fi ales la toamnă, dacă majoritatea parlamentară reușește în luna august să aprobe modificări la Legea Procuraturii, a anunțat astăzi președintele Igor Dodon după ce l-a prezentat pe Dumitru Robu, noul procuror general interimar.

„În timpul apropiat urmează să analizăm ce reforme facem în Procuratură, pentru a anunța un concurs pentru ocuparea funcției de procuror general. Sper că în luna august modificăm legislația, dacă este necesar, implementăm reforma, astfel încît în septembrie, octombrie, noiembrie să avem un procuror general nou”, a spus Dodon.

Șeful statului afirmă că nu există deocamdată un compromis în alianța de guvernare cu privire la modificările în Legea Procuraturii.

„Acesta concurs va fi atunci cînd vom decide dacă modificăm conceptual legea, dar aici pentru Parlament spațiul de manevră nu este atît de mare, pentru că principiile conceptuale sînt în Constituție, care a fost modificată în 2016 și prevede foarte clar procedura de desemnare a procurorului general de către Consiliul Superior al Procurorilor și înaintarea candidaturii către președinte pentru a fi aprobată.

Modificările la Legea Procuraturii pot fi referitor la condițiile înaintate față de deputați, referitor la alte chestii procedurale, dar nu conceptuale. Dacă în cadrul majorității parlamentare se va găsi compromis referitor la aceste modificări în luna august, atunci se modifică legea și imediat este anunțat concursul pentru funcția de procuror general”, a adăugat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?