Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Germania va ajuta sectorul nostru agricol în pregătirea pentru aderare la UE

16 iun. 2023,, 17:45   Politică
2143 0

Misiunea de experți și reprezentanți ai Ministerului Federal al Agriculturii și Alimentației și ai Oficiului de Stat pentru Protecția Consumatorului și Siguranța Alimentelor din Saxonia Inferioară și-a încheiat activitățile la Chișinău.

Pe parcursul acestei săptămîni, experții au purtat discuții cu reprezentanții ministerului și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor pentru a identifica posibilele domenii de cooperare în vederea lansării unui program de lungă durată, care va oferi asistență în armonizarea legislației naționale și în pregătirea Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană (UE).

Experții au menționat că Guvernul Germaniei este disponibil să fortifice dialogul cu autoritățile noastre pentru a asigura alinierea reglementărilor naționale în domeniul siguranței alimentare și controlului calității, transmite Noi.md.

De asemenea, sînt deschiși pentru a iniția schimburi de experiență pe dimensiunea veterinară. Suplimentar, își propun să ofere suport pentru fortificarea grupurilor de producători și cooperativelor, implementarea eficientă a Strategiei națională de dezvoltare agricolă și rurală pentru anii 2023-2030.


3
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?