Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Gavrilița, mesaj către cetățeni: "Să acționăm cu răbdare, unitate și solidaritate"

18 oct. 2022,, 11:42   Politică
2354 0

Natalia Gavrilița a venit cu un mesaj către toți cetățenii Republicii Moldova prin care îndeamnă la unitate, responsabilitate și solidaritate.

Șefa Executivului a menționat că „ne așteaptă o iarnă complicată”, aceasta în condițiile în care avem un război la hotar și sînt încă multe necunoscute despre livrările de gaze și energie electrică. În acest sens, Gavrilița roagă cetățenii să nu se lase manipulați și provocați și să nu ne lase folosiți de „cei care-și doresc război și haos”.

„Dragi prieteni, fiecare dintre noi înțelegem că ne așteaptă o iarnă complicată, în condițiile în care avem un război la hotar și sînt încă multe necunoscute despre livrările de gaze și energie electrică. Anume acum, mai mult ca oricînd este important să acționăm cu răbdare, unitate și solidaritate. Noi la Guvern continuăm să lucrăm, să fim alături de oameni, sectorul privat și localități.

Continuăm să luăm decizii bune și să punem o temelie solidă pentru creșterea economică și dezvoltarea țării, pentru investiții și locuri de muncă, pentru ca tinerii să vrea să rămînă aici, acasă”, a declarat Gavrilița.

Gavrilița a menționat că următoare ședință de guvern care se va desfășura miercuri, 19 octombrie, la Ungheni, vor fi aprobate mai multe proiecte care sînt așteptate de cetățenii țării, între care acordarea alocației unice de 3000 de lei angajaților bugetari; creșterea cu 10 la sută a salariilor medicilor.


Totodată, va fi aprobată simplificarea accesului la Fondul de garantare a creditelor, dar și deschiderea a două drumuri naționale, la Bahmut și Comrat.

Mai mult, șefa executivului a venit cu rugăminte de a economisi energia electrică.

„Haide-ți să vedem ce fac fac rudele noastre de peste hotare în această perioadă și ce le recomandă lor Guvernele în țările în care trăiesc. Putem face și noi în R. Moldova ce face toată Europa.

E datoria noastră de cetățeni ai acestei țări de patrioți ai acestui neam să nu ne lăsăm manipulați și provocați, să nu ne lăsăm folosiți de cei care-și doresc război și haos. Noi vrem pace, stabilitate și independență. R. Moldova parcurge una dintre cele mai complicate perioade din istoria sa. Vă îndemn să fim uniți, responsabili și solidari”, a conchis Gavrilița.

Acesta nu este primul apel. În contextul în care moldovenii au economisit în septembrie cu peste 30% consumul de gaz față de aceeași lună a anului trecut, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a îndemnat consumatorii să facă acest lucru și în continuare, în prag de sezon rece.

Amintim că, Ucraina a decis să întrerupă exporturile de energie electrică din cauza atacurilor rusești cu rachete asupra obiectelor de infrastructură energetică. Măsura lovește puternic și în securitatea energetică a R. Moldova, care importă 30 % din curentul consumat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?