X 
Arşiţa stiri: 201
Jocurile Olimpice stiri: 184
Transnistria stiri: 1415

Gavrilița despre relația RM cu Rusia: „Aș numi această politică nu timidă, dar deșteaptă”

31 dec. 2021,, 07:40   Politică
2696 18

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, califică drept regretabilă că decizia regiunii transnistrene de a sista activitatea punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport cu numere neutre, ceea ce le permite deținătorilor de vehicule din regiune să călătorească, inclusiv în Ucraina. „Această decizie este regretabilă, pentru că aceasta, în primul rînd, lovește în oameni, care vor să călătorească sau vor să plece peste hotare, în Ucraina, de exemplu, la munte”, a declarat Gavrilița, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

„Este regretabil ca regiunea transnistreană a încetat să folosească formatele pe care le avem pentru negocieri și vine cu aceste scrisori directe și încearcă să găsească noi formate de discuție”, a menționat Natalia Gavrilița la emisiunea Moldova în Direct.

Totodată Gavrilița spune că atît pe problema transnistreană, dar și pe alte chestiuni, în raport cu Federația Rusă, guvernarea de la Chișinău duce o politică „mai degrabă deșteaptă, decît timidă”, așa cum o califică unii experți în securitate.

„Nu aș califica această poziție ca o poziție timidă, haideți să ne uităm ce se întîmplă în lume și ce se întîmplă în regiune, vedem că este o situație foarte tensionată la hotarul dintre Ucraina și Rusia și vedem ce se întîmplă pe piețele de surse energetice pe piețele internaționale de desfacere. Noi sîntem o țara mica într-o regiune foarte complicată de aceea eu aș numi aceasta politică nu timidă, dar deșteaptă pentru că noi trebuie sa facem tot posibilul pentru a promova interesele cetățenilor”, a mai declarat prim-ministra.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав