Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dungaciu: Căderea PAS și a Maiei Sandu s-a produs mult prea repede

21 dec. 2021,, 16:45   Politică
9942 9

Analistul politic romîn Dan Dungaciu a comentat rezultatele sondajului prezentat astăzi de IDIS „Viitorul”. Potrivit spuselor sale, mulți cel mai probabil vor fi șocați de datele publicate, informează TRIBUNA.

Expertul a spus că se creează senzația că în Republica Moldova steagurile flutură în continuare, petrecerea continuă, dar mulți au plecat de la această petrecere.

„Pericolul cel mai mare pentru actuala guvernare e „sindromul Gorbaciov”. Aceasta înseamnă că un lider ajunge să fie mult mai iubit, invitat, dincolo de hotarele țării decît pe interior. Noi am trăit momentele cînd era Gorbaciov – cu cît era mai solicitat în afara statului, nervozitatea creștea tot mai multă în țară. Nu neapărat avea un inamic politic în țară, dar creștea nemulțumirea”, a declarat el.

Dan Dungaciu a mai constatat că atmosfera în societate e de neliniște, dezamăgire. „Sentimentul meu e că s-a întîmplat prea repede. Toată lumea aștepta aceste fisuri prin primăvara anului 2022, dar încep să se vadă mai devreme”, a adăugat el.

Totodată, analistul a spus că senzația e că lucrurile degradează și guvernarea nu reușește să țină ștacheta foarte sus, așa cum sînt așteptările populației.


„În acest sondaj nu avem o alternativă protestatară. Avem mai mulți lideri pro-est – Ceban, Dodon, Șor. Maia Sandu încă se confruntă cu ei la nivel de încredere, dar dacă va continua această degradare de încredere continuă, atunci în blocul pro-vest nu sînt alte forțe care să facă față. Aceasta este o problemă. Dacă regimul acesta continuă degradarea la capitolul încrederii… cine, Doamne ferește, va prelua fruntea din tabăra generic pro-europeană!

Deocamdată nu vedem alternative reale nici în sondaje, nici în partide. Discuțiile despre alternative pe dreapta trebuie să pornească, dacă nu au început deja la Chișinău”, a menționat el.

Dan Dungaciu a remarcat că au fost puse așteptări foarte mari în actualul regim de guvernare și dezamăgirile populației vor fi foarte mari, dacă nu va reuși ceea ce a promis.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?