Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Parlamentul European ar urma să ceară acordarea Republicii Moldova a statutului de țară candidată

5 mai. 2022,, 11:30   Politică
2546 0

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat că au fost încheiate negocierile ce țin de adoptarea rezoluției privind Republica Moldova. Cel mai important element al documentului este faptul că Parlamentul European ar urma să ceară acordarea Republicii Moldova a statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. Rezoluția ar urma să fie votată pe 5 mai, transmite agora.md.

„Republica Moldova este la fel de importantă pentru securitatea și stabilitatea Uniunii Europene cum este și Ucraina. Toată Europa a văzut acest lucru în ultimele luni, odată cu declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Autoritățile și cetățenii Republicii Moldova au acționat în spirit european și au oferit hrană, adăpost și îngrijire medicală sutelor de mii de refugiați care au intrat în țară fugind din calea războiului”, a declarat Siegfried Mureșan.

Eurodeputatul crede că tot ceea ce Parlamentul European îi oferă Ucrainei în materie de perspectivă europeană ar trebui să îi ofere și Republicii Moldova. Din acest motiv, a inițiat o rezoluție, care a fost negociată cu alte grupuri politice și care ar urma să fie votată pe 5 mai, în plenul Parlamentului European.

„Această rezoluție este cel mai ambițios document privind Republica Moldova adoptat vreodată de o instituție a Uniunii Europene”, a mai spus eurodeputatul.

Prin intermediul rezoluției, deputații europeni ar urma să ceară integrarea Republicii Moldova la piața unică a Uniunii Europene, creșterea sprijinului financiar din partea UE, precum și înaintarea unei propuneri privind liberalizarea deplină a transporturilor și a comerțului dintre Republica Moldova și Ucraina.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?