X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Arestul la domiciliu pentru Dodon ar putea fi prelungit

17 oct. 2022,, 16:58   Politică
2267 0

Procurorul Petru Iarmaliuc a înaintat un demers privind prelungirea arestului la domiciliu pentru fostul președinte Igor Dodon. Acesta va fi examinat la ședința Curții Supreme de Justiție (CSJ) din 17 octombrie.

Astăzi, 17 octombrie, în CSJ se desfășoară ședința preliminară cu privire la dosarul luării de mită. În acest dosar, Dodon este acuzat de primirea mijloacelor bănești de la fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Procurorul a depus un demers privind prelungirea arestului la domiciliu, relatează newsmaker.md.

Iarmaliuc a menționat că pentru un cap de acuzare Dodon riscă între 7 și 15 ani de închisoare. Prin urmare, el consideră că arestul la domiciliu trebuie prelungit, precum și de interzis fostului președinte de a comunica cu alte persoane. Procurorul se teme că, odată eliberat, Dodon va încerca să evite responsabilitatea sau să intervină în cursul anchetei.

Iarmaliuc a citat mai multe stenograme în care Dodon ar fi discutat despre modalitățile de influențare a procurorului general interimar Dumitru Robu și a procurorilor Dorin Compana și Petru Iarmaliuc. Potrivit lui Iarmaliuc, aceste stenograme confirmă necesitatea prelungirii arestului la domiciliu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?