X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dodon comentează "descinderile" de la Ambasada Moldovei în Rusia

20 feb. 2019,, 12:20   Politică
4465 0

Președintele Igor Dodon spune că la Ambasada R. Moldova de la Moscova nu au avut loc „niciun fel de descinderi”, după ce Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat ieri că efectuează un control la misiunea diplomatică din Federația Rusă, scrie Ziarul Național.

„Show politic. Am vorbit cu Andrei Neguță (Ambasadorul R. Moldova la Moscova, rechemat la Chișinău – n.r.) și nu sînt niciun fel de descinderi. Într-adevăr, pe teritoriul Ambasadei este casa de oaspeți care s-a aflat acolo timp de mai mulți ani, inclusiv pe timpul lui Andrei Galbur care a fost ulterior ministru de Externe. Contractul de arendă este semnat de MAEIE, nu de ambasador. Aceasta este încă o lovitură pentru domnul ambasador. Nu poate fi vorba de lucruri ilegale”, a comentat Igor Dodon, ieri-seară, în cadrul unui live transmis pe rețelele de socializare.

Șefului statului i se pare „stranie” situația ambasadorului Andrei Neguță care se află la Chișinău, fiind rechemat de MAEIE. Potrivit lui, toate aceste acțiuni ale guvernării sînt legate de alegerile parlamentare.

„Îi incriminează niște lucruri care nu corespund realității. (...) sînt ferm convins că toate mișcările care au loc în ultimul timp în legătură cu Ambasada de la Moscova sînt direct legate de alegerile parlamentare. Este încă un pas de a face o mișcare antirusească, acțiune care nu corespunde interesului național. Este o încercare de a face din nou jocul geopolitic și a plasa mesajele pe filiera geopolitică”, crede președintele.

Potrivit lui Dodon, Guvernul nu a luat încă decizia de a-l rechema pe Ambasadorul Neguță, fiindcă nu s-a întrunit în ședință, și spune că, dacă la Președinție va veni o asemenea solicitare, dînsul nu va semna decretul.


Președintele a mai anunțat că va scoate lumea în stradă, dacă guvernarea va decide să-l suspende pentru cinci minute în acest caz: „Noi mai mult nu putem să le acceptăm. Dacă vor mai încerca, eu voi chema lumea în stradă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?