Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon, categoric împotriva marșului LGBT

22 mai. 2018,, 15:37   Politică
4432 8

Președintele Igor Dodon își menține poziția poziția categorică împotriva desfăşurării marşurilor comunităţii LGBT. În cadrul unei conferințe, acesta a reiterată că astfel de acţiuni contravin valorilor noastre tradiţionale, religiei ortodoxe şi moralităţii.

”Consider că sîntem un stat unde valorile noastre tradiționale trebuie să fie pe primul loc. Nu sînt împotriva relațiilor bune cu Occidentul, dar tot ce ține de promovarea valorilor care nu ne sînt propii, trebuie să fim foarte atenți. De ce atîtea discuții la acest subiect și de ce se promovează atît de intens aceste mesaje și aceste mișcări?! Înțelegem că există o încercare, o tendință de a impune țării noastre unele valori care nu ne sînt proprii. 98% din cetățenii R. Moldova sînt creștini-ortodocși, iată de unde reacția dureroasă la aceste marșuri. Primesc sute de mesaje, de ce se permit astfel de marșuri, de ce instituțiile statului sînt implicate în apărarea acestora, de ce au fost insultați preoții. sînt foarte multe semne de întrebare. La sigur, promovarea acestora nu este în interesul R. Moldova”, spune Igor Dodon.

”Pentru ce trebuie de organizat asemenea manifestații, dacă oamenii sînt împotrivă ?! Oare asta nu înseamnă o provocare la acțiuni violente? Înțeleg că sînt și altfel de oameni, dar de ce de organizat și de arătat societății care categoric nu acceptă acest lucru?! Noi avem copii. Ne respectăm partenerii noștri din vest, dar nu trebuie să ne impuneți ceea ce nouă nu avem nevoie. Dacă la voi asta e ceva normal, aici nu este și nici nu va fi normal asta. Este poziția noastră”, a adăugat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?