Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputații ar putea vota o lege privind Protecția Animalelor

9 aug. 2021,, 09:15   Politică
2472 0

Doi deputați PAS, Radu Marian și Dan Perciuc și-au propus să schimbe legislația privind înăsprirea pedepselor pentru maltratarea și tratarea cu cruzime a animalelor.

Anunțul a fost făcut ieri, de Ziua Internațională a Pisicii cînd a fost lansată oficial campania de adopție a animalelor fără adăpos.

”Printre multiplele problemele pe care le avem, pînă astăzi Moldova așa și nu are o Lege privind Protecția Animalelor, iar atitudinea față de animale continuă a fi lipsită de empatie elementară. Noi vom promova schimbarea cadrului legal, iar tu poți ajuta adoptînd una din sutele de animăluțe care își caută o casă”, a declarat Perciun.

Cu un mesaj a venit și deputatul Radu Marian. „Astăzi, 8 august, este Ziua Internațională a Pisicii. Este o zi în care vreau să-i îndemn pe toți să fie mai buni cu animalele și să-i trateze cu respect, să nu-i otrăvim, să-i batem, sau să-i maltratăm. Este o zi în care îndemn pe cei care pot, să adopte pisici care nu au o casă. Aceste animăluțe fără adăpost sînt la fel de educate, bune și blînde ca și oricare pisic de rasă, însă recunoștința acestora pentru salvarea lor de la foamete, frig și pericol, este mult mai mare. La rîndul, nostru, vom depune eforturi ca în Parlament să adoptăm în scurt timp legislație mai bună pentru protecția animalelor și de înăsprire a pedepselor pentru actele de a cruzime față de acestea”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?