Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Hotărît! Turul II al alegerilor de la Bălți va avea loc pe 19 decembrie. Cine sînt candidații

6 dec. 2021,, 15:31   Politică
2959 3

Turul II al alegerilor de la Bălți va avea loc pe 19 decembrie.

În cursa electorală pentru primăria municipiului Bălți rămîn: candidatul PAS, Boris Marcoci și candidatul independent, Nicolai Grigorișin. CEC a luat decizia în ședința de astăzi, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Se stabilește data de 19 decembrie pentru desfășurarea turului II la alegerile locale din Bălți, Consiliul electoral nr.2 va aproba prin hotărîre textului pentru buletinul de vot, înscrierea se va face după numărul de voturi valabil. Candidații 2 și 3 vor prezenta rapoartele financiare”, arată decizia votată de 6 membri CEC.

Alegerile vor avea în baza acelorași liste electorale.

CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu 2 candidaţi.


Hotărîrea vine după ce magistrații Curții de Apel Bălți au păstrat decizia instanței de fond de eliminare a candidatului electoral Marina Tauber din cursa electorală.

La 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa electorală. Tauber a spus că pînă la decizia instanței încă este candidată.

Pe 4 decembrie, după o ședință ce a durat practic toată noaptea, Judecătoria Bălți a acceptat cererea CEC.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?