X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Ce a declarat ambasadorul Republicii Moldova despre vizita la Ministerul rus de Externe

25 apr. 2023,, 10:35   Politică
7763 1

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darius, a declarat marți reporterilor, după vizita la Ministerul rus de Externe, că a avut o discuție constructivă la Ministerul diplomatic.

Șeful Misiunii Diplomatice a Republicii Moldova a fost convocat în contextul anunțării unui angajat al Ambasadei Rusiei de către Chișinău drept persona non-grata.

"Există o rutină diplomatică. Uneori este necesar să discutăm unele probleme. Astăzi a fost o astfel de zi", a spus diplomatul, răspunzînd la întrebarea privind motivele vizitei.

Ambasadorul a evaluat natura discuției drept una pozitivă. "A fost o discuție constructivă", a spus el, răspunzînd la întrebarea cum a decurs conversația.
Darius s-a aflat la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei aproximativ 30 de minute, a declarat un corespondent TASS.

Anterior, s-a anunțat că Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darius, a fost convocat la Ministerul rus de Externe. Diplomatul a intrat în clădirea ministerului fără a oferi comentarii pentru presă.


Săptămîna trecută, Secretarul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Filip Cojocaru, a declarat că Chișinăul a declarat un angajat al Ambasadei Rusiei drept persona non-grata.

La rîndul său, Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, după ce a fost chemat la Ministerul de Externe, a declarat că nu a primit un răspuns clar la întrebarea privind motivele acestei decizii.

2
0
1
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?