Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Cenușa: În prezent, destinația este clară – integrarea în UE

30 mar. 2022,, 09:14   Politică
2215 0

În opinia analistului politic Dionis Cenușa, lipsesc obiectivele clare pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană (UE) și ar fi bine să fie definitivate cît mai curînd.

Despre aceasta el a vorbit cu referire la o declarație a Premierului Gavrilița, în care a menționat: „Suntem o țară cu aspirații europene – sîntem interesați să intrăm în UE cît mai curînd posibil, dar înțelegem că mai avem multe de făcut pentru aceasta, or noi sîntem gata să ne facem temele”, informează TRIBUNA.

„Tot ea spunea ceva timp în urmă că actualele crize au încetinit reformele.

Prioritățile trebuie combinate, nu poate agenda europeană să fie sacrificată pentru gestionarea crizelor și nici invers. Lucrurile trebuie făcute în paralel”, a subliniat expertul.

Problema pe care o vede, în context, analistul politic este că „lipsesc obiective bine setate de guvern privind apropierea de UE (pașii 1, 2, 3 etc.). Iar fără obiective concrete, chiar și cel mai simplu scop este dificil de atins.” „De aceea, guvernarea are nevoie de o prioritizare a obiectivelor, dar înainte de toate definitivarea acestora”, a adăugat el, într-un comentariu pe Telegram.

Dionis Cenușa a concluzionat că, în prezent, destinația este clară – integrarea în UE, dar itinerarul pare deocamdată destul de vag.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?