X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Zaharova: ”Poziția adoptată de Maia Sandu reprezintă un semnal foarte alarmant”

24 mai. 09:00   Politică
3365

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova consideră reacția Maiei Sandu la felicitarea adresată de către Vladimir Putin cu prilejul „Zilei de 9 mai” ca fiind una inadecvată.

Potrivit purtătorului de cuvînt al MAE rus, Maria Zaharova, prin asemenea comportament, liderul de la Chișinău a dat dovadă de „lipsă elementară de tact”, transmite Deschide.md.

„Am atras atenția asupra declarațiilor neprietenoase ale președintelui R.Moldova, Maia Sandu... Comentînd mesajul adresat de către președintele Rusiei cu ocazia celor 77 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, șeful statului moldovenesc a declarat « Noi nu avem nevoie de felicitări, avem nevoie de pace». Este evident faptul că declarațiile sînt inadecvate și lipsite de tact”, se menționează în comentariul oficialului rus.

Potrivit lui Zaharova, felicitarea a fost adresată, în primul rînd, „cetățenilor R.Moldova, veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dar și urmașilor acestora, care cinstesc istoria și faptele eroice ale bunicilor și străbunicilor săi”.

Ea a mai atras atenția asupra faptului că în mai multe localități din R.Moldova au avut loc marșuri și alte acțiuni comemorative.


„Poziția adoptată de către președintele Moldovei reprezintă un semnal foarte alarmant ce reprezintă o deraiere continuă a conducerii moldovenești de la relațiile pozitive acumulate între Rusia și Moldova”, precizează Zaharova.

Amintim că Maia Sandu, comentînd scrisoarea oficială a liderului de la Kremlin trimisă de 9 mai, a anunțat că nu are nevoie de felicitări de la Vladimir Putin.

De menționat că anterior, Zaharova s-a plîns pe faptul că din cauza multiplelor proteste din fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, misiunea diplomatică nu poate activa în regim normal: „Prin inacțiunea autorităților moldovenești, în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău, timp de două luni, zilnic au loc manifestații antiruse. Aceste proteste afectează activitatea misiunii diplomatice”.

La fel, oficialul rus a declarat că acțiunile și declarațiile autorităților de la Chișinău pun la îndoială angajamentul real al conducerii R.Moldova față de statutul de neutralitate, respectarea drepturilor și libertăților locuitorilor, precum și față de parteneriatul pragmatic și reciproc avantajos cu Rusia.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав