Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Votul prin corespondență a fost o necesitate, dar și o promisiune - declarație

7 mar. 08:00   Politică
2475 2

Votul prin corespondență a fost o necesitate, dar și o promisiune din campania electorală a declarat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Vasile Grădinaru, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

„Necesitatea nu a apărut acum dar din păcate a apărut la ultimele cel puțin patru scrutine electorale. Or, ați văzut nu o dată că cetățenii Republicii Moldova pentru aș exercita dreptul la vot în diasporă au fost nevoiți să facă zeci de kilometri, iar uneori și sute de kilometri până la secțiile de vot. Stăteau câte 5-6 ore la coadă, după care erau situații când nu ajungeau buletine pentru toți. Noi în campania electorală am promis cetățenilor din diasporă că vom elabora acte normative ca să fie respectate drepturile la vot în diasporă”, a declarat Grădinaru.

De menționat că mai multe voci din politic și-au exprimat îngrijorarea față de inițiativa de introducere a votului prin corespondență.

Mai mult decît atat, opoziția parlamentară a declarat că va ataca proiectul de lege privind votul prin corespondență la Curtea Constituțională

Totodată, redacția Noi.md și-a îndemnat cititorii să își exprime opinia asupra inițiativei de a introduce votul prin corespondență.


2
0
0
1
70

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?